in sociala medier

5 sätt att bli en mästare på sociala medier. Strategierna och taktikerna som proffsen och de stora företagen inte talar högt om. Så här lyckas du med sociala medier. Bli en stjärna i social media direkt.

Social media-expertens tips för att lyckas:

  1. Var aktiv när din målgrupp är online
  2. Var aktiv där din målgrupp är online
  3. Var ärlig
  4. Våga vara personlig
  5. Skriv punktlistor

Nu kan du inte misslyckas med sociala medier. Det här är framgångsreceptet (sociala medier är skapat för punktlistor och bilder på katter) som tar dig från en följare på Twitter till en halv miljon fans på Facebook. Utan tvekan.

Tystnaden som uppstår när idiotin får stå i centrum. Framförallt när professionella människor tycker att en lista som här ovan är guld att skriva om. Att dela. Nu ska den få virala vingar i en halv dag för att sälja in en föreläsning i nästa vecka eller varför inte vår e-bok som innehåller flera meningslösa listor?

Jag skyller mycket på sajter som Buzzfeed (vägrar till och med länka till dem) där man skriver innehåll och rubriker för klicken. Klickjournalistiken. För många av oss som bloggar får en liten inkomst via annonser och partners, men det baseras på hur många människor som faktiskt tar del av vårt innehåll. Med rubriker som ”12 tonåringar som borde gå om förskolan” och ”den hemliga Facebook-uppdateringen” kan man driva på mycket trafik in till sitt innehåll. Sedan gäller det bara att dansa kring ämnet så att man inte helt grundlurar sina potentiella läsare.

Det är så fantastiskt underhållande när man tror att ärlighet och tillgänglighet är någonting helt främmande och nytt för de företag som vill lyckas med sociala medier.

whwha

Dessa listor, knep, knåp, tricks och tips som egentligen dumförklarar sina läsare. Du kan ingenting, jag kan allting. Så här lyckas du med sociala medier.

Kan vi alla enas om att behandla varandra som kompetenta individer? 

Lämna en kommentar

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.