TiktToks fyra tips för vinnande videos

Vad behöver man tänka på om man ska starta ett konto på TikTok som varumärke och dela med sig av varumärkets historia, ambitioner och visioner för sin målgrupp? TikTok själva har delat med sig fyra grundläggande tips för vinnande videos.

Använd hela skärmen

Tidigare har TikTok rekommenderat sina användare att filma i vertikalt läge. Nu så rekommenderas 9:16 aspekten, för att videon ska vara optimalt anpassad på plattformen.

Berätta en historia under 24 sekunder

Berätta en historia. TikTok rekommenderar en videolängd från 21 till 24 sekunder. Framförallt så rekommenderar social media-plattformen att användare aldrig ska publicera videos kortare än 10 sekunder.

Visste du att en video på TikTok kan vara hela 10 minuter lång?

73% av TikToks användare känner en djupare relation till varumärken som de interagerar med på TikTok jämfört med andra webbplatser och appar som de använder.

Videkvalité är viktigt

På TikTok är videokvalitén viktig. Den minsta, rekommenderade, videoupplösningen är 720p. Många nya mobiltelefoner har idag väldigt bra videofunktionalitet, så ställ inte in siktet på att köpa en separat videokamera. Investera hellre i ett stativ och en mikrofon för din telefon när det ska spelas in TikTok-videos.

Ljudet är minst lika viktigt som videokvalitén

Säkerställ att röster fångas upp tydligt och när det läggs på musik och ljudeffekter i videon så är det viktigt att få det så relevant som möjligt. Om det är en video med känslosamt innehåll, använd passande musik – inte ”Walking on sunshine” av Katrina and the waves.

62% av TikToks användare tycker att TikTok-anpassat innehåll är det bästa sättet för varumärken att bygga relationer med sin målgrupp och kund.

Best practices och rekommendationer är inte allt så klart. “While there are endless ways to create a ‘good’ TikTok video, finding your brand’s unique voice and direction will ultimately set you apart, and the rules are just tips and tricks to get you there.” säger TikTok.


Publicerat

i

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *