Sociala medier för dig som arbetar med digital marknadsföring in-house eller som konsult

Kategori: google+

Google plus

Godnatt Google+

Google+ fick leva i 7 år innan Google tog det vettiga beslutet att släcka ner plattformen som var tänkt att ta fighten med Facebook men aldrig var i närheten. I oktober 2018 gick Google ut med den spännande siffran 5 sekunder – nämligen att 90% av alla besök slutade efter 5 sekunder. Fighten mot jätten Facebook var förlorad, även om de aldrig var i närheten av att ta någon större marknadsandel.

Bädda in Google+ post

Marknadsför Google+ utanför Google+

Vill du öka på spridningen av en specifik Google+ post och lyfta innehållet till, kanske din blogg? Det kan du givetvis göra utan att få huvudvärk. Däremot så är det i dagsläget lite begränsat över hur Google+ posten presenteras, rent grafiskt. Men vi håller tummarna att vi kan börja ställa in bredd och höj inom en snar framtid.

Senaste nytt på Google+ (heta ämnen)

Spännande. Google+ visar ”heta ämnen” i flödet, vilket man givetvis kan stänga av eller reglera så att man inte någonsin missar ett ämne som folk börjar surra kring. Frågan är hur dessa ämnen plockas. Jag kan tänka mig att Stefan Svartling som använder Google+ för att blogga kan visas i många flöden. Antagligen så visas inte ämnen om man redan har cirklat in en person. Men det är bara en gissning. Vad tror du?

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén