Sociala medier för dig som arbetar med digital marknadsföring in-house eller som konsult

sociala medier Sida 1 av 9

KPI:er för sociala medier

Att identifiera de mest relevanta måtten för dina affärsmål är nyckeln till framgång. Lyckligtvis är många av dessa mått enkelt tillgängliga via de inbyggda analysverktygen på sociala medieplattformarna, medan andra ger dig möjlighet att skräddarsy din egen spårningsupplevelse. Det är som att få en skräddarsydd kostym för din analysstrategi!

Skapa bilder till sociala medier med Bing Image Creator

Med Bing Image Creator, som använder Dall-E, kan du skapa bilder till dina sociala medier. Microsoft har investerat kraftigt i OpenAI, som ligger bakom Dall-E, och har börjat att nyttja kraften med AI direkt i sin sökmotor Bing.

Twitter

Massuppsägningar på Twitter

Uppsägningarna på Twitter inleddes redan på fredagen, sedan Elon Musk tagit över sociala medier-jätten.

”I ett försök att placera Twitter på en hälsosam väg kommer vi att gå igenom den svåra processen att minska vår globala arbetsstyrka”, stod det i ett mejl som hade gått ut till personalen.

Snapchat plus

Flertalet sociala medie-plattformar tittar på hur man ska kunna erbjuda användarna fler funktioner med en betalversion av de annars reklambaserade och gratis plattformarna. Snapchat testar därmed i skrivande stund sin prenumerationsplan, Snapchat plus, i ett antal länder.

Så här blir du verifierad på Instagram

Hur kan du eller ditt företag bli verifierade på Instagram? I skrivande stund kan bara vissa offentliga personer, kändisar och varumärken ansöka om ett verifierat märke på Instagram. Du kan alltid begära ett verifieringsmärke genom att följa stegen nedan, men den inskickade begäran garanterar inte att Instagram-kontot blir verifierat.

Instagram utan annonser/reklam

Annonseringen på Instagram börjar att gå bonkers. När man sitter och scrollar igenom flödet så kan det kännas som att varannan bild är från en vän och varannan bild är en annons. Tack och lov så finns det en lösning, om du har en telefon eller surfplatta med Googles operativsystem, Android.

Den populäraste social media-plattformen 2022 är…

Med statistik som sammanställts av Statista så har de olika sociala media-plattformarna ställts mot varandra i början av 2022 för att avgöra var de flesta aktiva användarna finns.

TiktToks fyra tips för vinnande videos

Vad behöver man tänka på om man ska starta ett konto på TikTok som varumärke och dela med sig av varumärkets historia, ambitioner och visioner för sin målgrupp? TikTok själva har delat med sig fyra grundläggande tips för vinnande videos.

Installera Instagram

Den omåttligt populära appen Instagram används av över 500 miljoner användare dagligen. Med appen kan man dela foton publikt eller endast för sina vänner. Bygg upp ett digitalt fotoalbum eller dela kortare ”stories” där en bild lever ungefär ett dygn och är då tillgänglig för de Instagram-användare som följer dig, innan bilden försvinner (men den ligger sparad för dig som tagit den).

Nåla (eller pinna) fast kommentarer på Instagram

För att motarbetat mobbning och negativa kommentarer på Instagram har social media-appen nu lanserat den länge testade funktionen att nåla fast kommentarer kopplat till dina egna Instagrambilder.

Ny undersökning visar att interaktioner i sociala medier minskat

Rival IQ har släppt sin Social media industry benchmark report för 2020 och datan, dvs dina och mina interaktioner i sociala medier, visar på en negativ trend för de 2 100 största och mer engagerade varumärkena i sociala medier.

Instagram agerar på felaktig information om Coronaviruset

I skrivande stund har över 100 000 människor har smittats med coronaviruset världen över och 137 bekräfta fall i Sverige. I ett försök att bekämpa spridningen av felaktig information om viruset i sociala medier så försöker Instagram att begränsa spridningen av fake news och felaktiga uppgifter.

Sida 1 av 9

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén