Arrangerar du ett event och marknadsför det under en hashtag? Är du nyfiken på vilka frågor som väller in till konkurrenterna efter att de gjort en blunder i sociala medier? Kanske vill du spara tweets som nämner det egna varumärket eller en specifik produkt. Med IFTTT, If This Then That, kan du nämligen skapa en så kallad ”applet” och spara tweets till ett Google kalkylark.

För många år sedan när min dåvarande arbetsgivare arrangerade events så satt jag klistrad framför datorn i publikhavet. Jag bokmärkte sociala delningar och försökte samla på mig en så bred bild som möjligt, för att kunna rapportera i slutet av dagen hur besökarna hade uppfattat eventet. Hade IFTTT varit där vid min sida, kunde jag tagit fler bilder och pratat med fler besökare istället. Som tur är så slipper du vara asocial och kan låta IFTTT göra grovjobbet åt dig. Aktivera denna applet och luta dig tillbaka.


Nyhetsbrev om sociala medier


Annons: Hela historien bakom Twitter har hittills aldrig berättats. Det är ett drama om svek och vänskap, maktspel och intriger, när grundarna gick från vanliga ingenjörer till förmögna kändisar. Här får läsaren en inblick i vad som hände bakom scenen när Twitter började växa och ta fart. Nick Bilton skildrar insiktsfullt de fyra hackarna som byggde det framgångsrika företaget på bekostnad av sin vänskap. Läs mer om boken här.