När jakten på likes går överstyr

Sociala medier har inte bara medfört positiva förändringar där den lilla människan kan få sin röst hörd och korrupta regeringar kan störtas. Den ständiga jakten på likes kan snabbt gå överstyr och resultatet kan bli katastrofalt. Det är selfie:n som är i fokus idag på sociala medier-bloggen.

En selfie är ett fotografiskt självporträtt. Ofta tagen med en handhållen digitalkamera eller mobiltelefonen som publiceras på sociala medier. Selfie:n har blivit mångas vardag där man istället för att fotografera den plats eller människor man vistas med, fotograferar sig själv. För många har samtidigt det blivit ett ökat tryck på att händelserna som publiceras i sociala medier ska gillas, hjärtas och retweetas. Men jakten på likes har också börjat skörda människoliv runt om i världen.

chartoftheday_4341_the_most_frequent_causes_of_selfie_fatalities_n

Selfies i modern mening är starkt förknippade med sociala nätverk såsom Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat och Vine. Bilderna tas antingen med kameran hållen på armlängds avstånd eller genom en spegel. Typiskt för en selfie är att de antingen visar 1) fotografen eller 2) fotografen och en eller flera personer (ofta kallade ”group selfies”).

Indien toppar listan på flest selfie-relaterade dödsfall med Ryssland på en andra plats och USA på tredje, där den vanligaste dödsorsaken är fall från höga höjder.

chartoftheday_4348_the_countries_with_the_most_selfie_related_deaths_n

Så ta det försiktigt nästa gång du planerar en selfie. Framförallt om du är i närheten av vatten eller på hög höjd.


Publicerat

i

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *