Statigram – analys av Instagram

Statigram var en spännande tjänst för dig som använder Instagram – numera Iconosquare. Du kunde i webbläsaren se bilder från dem du följer, gilla bilder, se dina egna bilder, få en enklare analys över ditt beteende på Instagram, se vilka som följer dig och vilka du följer.

Statigram statistik

Allt du behövde för att börja använda Statigram, är ett Instagramkonto.

Den analys som vi kunde göra med Statigram var bland annat att se hur många bilder kontont lagt upp på Instagram, antal kommentarer och ”likes” som kontot fått och hur många som följer.

Statigram har du med största sannorlikhet redan hört talas om, då tjänsten summerat alldeles för många kontons år (2013) som hamnade på Instagram i början av januari. Under Snapshots i Statigram kunde du få ditt föregående år sammanfattat. Vi kunde också hämta ut information som bl.a.

 • Vilka kontons bilder vi gillat mest
 • När vi publicerade vår första Instagrambild och på vad
 • Vart i världen våra Instagramföljare finns
 • Kontots mest gillade bilder

Fredrik Pallins bok om sociala medierLästips: Sociala medier har förändrat sätten vi kommunicerar på i grunden och som företag är det viktigare än någonsin att etablera en aktiv närvaro för att nå sina målgrupper. Men hur går det till egentligen? Hur ska man tänka strategiskt? Måste man finnas överallt och vad är egentligen affärsnyttan med det hela? I #gördetnu: Så lyckas ditt företag med sociala medier berättar Fredrik Pallin konkreta hur du som företagare kan börja använda sociala medier för opinionsbildning, omvärldsbevakning, försäljning och mycket mer. Läs hos Adlibris/Bokus.

Statigram - min första bild på Instagram

Statigram visar flest gillade bilder

Instagramföljare i världen på Statigram


Nyhetsbrev om sociala medier


Publicerat

i

,

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

7 svar till ”Statigram – analys av Instagram”

 1. Profilbild för Gäst
  Gäst

  Kan jag se vilka som följer mig? Alltså inte bara på Statigram utan via appen? Får folk notis eller något när jag börjar följa dem?

  1. Profilbild för Per Pettersson

   Inte vad jag vet. I appen ser du vilka som följer dig. När man följer en person så dyker det upp i telefonen. Däremot inte om man avföljs. Men som alltid, följ människor för att du tycker de är intressanta. Vad är det för vits med att kräva återföljning?

   1. Profilbild för Gäst
    Gäst

    Min fråga handlade inte om ”följer du mig så följer jag dig” utan mer om jag kan se vilka som följer mig (nyfikenhet) samt om någon kan se om/när jag följer dem. Då vet jag alltså att om jag följer så ser personen det. ^^

    1. Profilbild för Per Pettersson

     Med Statigram kan du se vilka som följer dig och vilka du följer. I dagsläget finns inget samspel mellan dessa i form av ”jag följs av X och jag följer X”.

 2. Profilbild för Per Pettersson

  Inte vad jag vet. I appen ser du vilka som följer dig. När man följer en person så dyker det upp i telefonen. Däremot inte om man avföljs. Men som alltid, följ människor för att du tycker de är intressanta. Vad är det för vits med att kräva återföljning?

 3. […] och snabb metod för att felsöka efter duplicerat innehåll. Som exempel använder jag min post om Statigram, en tjänst där man får lite statistik från sitt Instagram-konto. Så här gör […]

 4. […] snabb metod för att felsöka efter duplicerat innehåll. Som exempel använder jag min post om Statigram, en tjänst där man får lite statistik från sitt Instagram-konto. Så här gör […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *