I januari lanserade Facebook Sports Stadium. Ett nytt sätt att ta del av matcher genom och på, Facebook i realtid med dina vänner. Vi vänder oss redan till Facebook när vi ska gratulera någon, diskutera något eller bara chatta med vänner.

Tanken med Facebook Sports Stadium är att samla allt relaterat till en match, på ett och samma ställe. Allt ska ske i realtid, alltså precis när det händer och i kronologisk ordning. Bland annat ska Sports Stadium visa poster från vänner och deras kommentarer under matchen, kommentarer från expertkommentatorer, uppdateringar från lagen, spelarna och sportjournalister. Vid sidan om allt prat kommer Facebook Sports Stadium även att visa resultaten, statistik m.m.

facebook-nfl-match

Direkt på Facebook kommer du kunna följa matchen och utvecklingen, men möjlighet att gilla, kommentera och dela enskilda händelser. För tillfället så rullar Facebook Sports Stadium ut för amerikanska fotbollsmatcher (NFL) på iPhone och i USA, men kommer att uttökas till att täcka fler sporter runt om i världen.