Facebook Paper tar sig an Flipboard

Facebook tar upp kampen mot Google och Flipboard

Facebook tar upp kampen mot jätten Google och den populära tjänsten Flipboard. Facebooks grundare Mark Zuckerberg tror att Facebook kan bli en bättre sökmotor än Google, men att det kommer ta tid. En sisådär 10 år.

Mark har poängterat att Facebook har ett större ”index” av data än någon annan sökmotor och att sökningarna kommer ske genom Facebooks Graph Search, deras sökmotor. Sökfunktionen kommer rulla ut på mobila enheter så att användare kan ställa sina frågor med hjälp av röstkommandon. Om du läser igenom artikeln på Business Insider så har Marks uttalande dissekerats ganska bra. Att han kallar andra sökmotorer – sökmotorer för webben. Att Facebook skulle ha så pass mycket mer data kring våra beteenden, vad vi gillar och vad vi är intresserade. Data som inte Google har. Så här förklaras tanken med Graph Search:

Facebook Paper lanseras den 3:e februari. Initialt ser det ut som Flipboard fast att det bygger endast på ditt nätverk på Facebook och, precis som med Flipboard, kan man skapa egna berättelser/tidningar.

Personligen så tror jag inte på Facebook Paper. Jag använder Flipboard där jag kan välja exakt vad jag vill kunna läsa och genom att koppla ihop kontot med Facebook så får man en digital tidning över vad som händer i ens egna Facebooknätverk. Idén bakom Facebook Paper är säkert bra, men det känns som att man lanserar någonting som redan finns på marknaden och, samtidigt, tar man bort funktioner som finns i den konkurrerande tjänsten.

Notis: 20170720 – eftersom webbplatsen för Facebook Paper samt deras video inte längre finns tillgänglig har länken tagits bort.


Publicerat

i

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *