YouTube

Tjäna pengar på YouTube – enkelt?

För att kunna börja tjäna pengar på YouTube så behöver du gå med i YouTubes partnerprogram. Vi har tittat på möjligheten och kraven för att få delta i partnerprogrammet och använda sin YouTube-kanal för att se kronor och ören trilla in på kontot över tid.

YouTubes partnerprogram

Som YouTuber har du fria händer att skapa videos, men för att tjäna pengar så behöver du följa vissa regler. Din kanal kommer att granskas och godkännas för att få gå med i partnerprogrammet. Efter det kommer YouTube att granska videos över tid för att se till att du följer riktlinjerna och inte bryter mot YouTubes partnerprogram. Mer om reglerna för partnerprogrammet finns längre ner på sidan.

5 sätt att tjäna pengar på YouTube

Fem sätt att tjäna pengar på YouTube

Annonsintäkter genom att visa display- eller videoannonser innan eller under din egna video. Om du lägger upp videos för att göra berätta om en egen produkt kan detta bli tokigt, om en konkurrent väljer att annonsera med deras produkt innan din egna visas i videon – så tänk igenom om detta format passar just din YouTube-kanal.

Kanalmedlemsskap går ut på att ta betalt av dina kanalmedlemmar varje månad genom att erbjuda dem någonting extra, någonting som inte vem som helst kan se eller få. Det kan handla om ”bakom kulisserna”-videos, extra material eller möjligheten att få vara med och ställa frågor och svar om du kör med livevideo.

Produkthylla betyder att fans kan handla produkter på dina visningssidor. Gör du egna kläder, tar fotografier eller har en annan egen produkt att sälja så kan detta vara rätt väg att gå.

Genom att lägga innehållet på YouTube Premium får du en del av den prenumerationsavgift som premiumanvändare betalar när de tittar på dina videos.

Med Superchatt betalar fans för att lyfta fram sina meddelanden i chattflöden.

Vilken format passar dig?

Om vi säljer våra egna produkter så skulle produkthylla vara det bästa sättet att tjäna pengar med hjäp av YouTube. Vi vill inte riskera att konkurrenter annonserar på våra videos och det är inte sannorlikt att framtida kunder först betalar för att se produkter som de ska köpa.

Om vi istället skapar intressanta videos har vi olika möjligheter framför oss. I början kan det vara smart att använda annonsintäkter för att bygga upp en stor skara fans som tittar på våra klipp och engagerar sig bland kommentarerna.

Ett nästa steg när kanalen växer sig stor är att introducera kanalmedlemsskap för att de riktigt inbitna fansen någonting extra varje vecka eller månad. Om våra fans lämnar meddelanden och gillar att diskutera så är superchatt ett väldigt bra alternativ.

När YouTube-kanalen blivit så pass stor att du ser en stadig inkomst varje månad kan du börja planera för att gå över till YouTube Premium. Men tänk på att du också riskerar att förlora fans. Fans som inte betalar för att vara kanalmedlemmar idag kommer kanske inte börja betala för YouTube Premium imorgon.

Kraven för att tjäna pengar med partnerprogrammet

Du måste vara 18 år eller ha en vårdnadshavare över 18 år som kan hantera betalningarna som sker via Google AdSense. Du måste samtidigt se till att följa riktlinjerna för annonsvänligt innehåll.

För att kunna erbjuda kanalmedlemsskap måste du ha minst 30 000 prenumeranter och vara minst 18 år. För att kunna erbjuda en produkthylla krävs endast 10 000 prenumeranter.

Om Superchatt är tillgängligt i ditt land är det enda kravet att du är minst 18 år. Och om du vill tjäna pengar på YouTube Premium är det bara att börja skapa innehåll som ska ses exklusivt för Premiumanvändare.

Här kan du ställa in din kanal för att börja visa annonser, förutsatt att du är 18 år och har ett Google AdSense-konto.


Nyhetsbrev om sociala medier


Publicerat

i

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *