2 appar för att lägga text på Instagram-bilder

Om du använder Instagram för att marknadsföra en produkt eller tjänst kanske inte alltid en bild räcker. Visst, varje Instagram-bild kommer med en text, men om vi vill få in vårt budskap tillsammans med bilden så behöver vi pilla runt lite med våra appar.

Over – favoriten för att skapa kampanjmaterial till Instagram

Med Over-appen, tillgänglig för iOS och Android, kan man på ett väldigt professionellt sätt bygga upp Instagram-bilder och kampanjmaterial för att smärtfritt arbeta med varumärkesbyggandet i sociala medier. Over-appen andas Silicon Valley med en mix av food trucks och dyra varumärken. Testa!

Word swag – tar fram din inre hipster

Word swag-appen, tillgänglig för iOS och Android, gör det väldigt enkelt att skapa hipster-vänliga bilder och budskap för att använda i sin kommunikation i sociala kanaler. Man kan nästan föreställa sig en vitkaklad köksvägg på Södermalm där dessa hänger lite huller om buller bland hemmabrygd pilsner och surdegar som ligger och jäser.

Använd stories för att skapa en bild med text direkt i Instagram

Om du är allergisk mot att installera ett gäng appar kan du också knåpa dig runt text-på-bild-problemet direkt i Instagram. Öppna stories, välj den bild du vill använda och sedan den text du vill lägga över bilden. Sedan sparar du ner bilden till din telefon utan att publicera och så använder du bilden med text som en Instagram-post istället.


Nyhetsbrev om sociala medier


Fredrik Pallins bok om sociala medierLästips: Sociala medier har förändrat sätten vi kommunicerar på i grunden och som företag är det viktigare än någonsin att etablera en aktiv närvaro för att nå sina målgrupper. Men hur går det till egentligen? Hur ska man tänka strategiskt? Måste man finnas överallt och vad är egentligen affärsnyttan med det hela? I #gördetnu: Så lyckas ditt företag med sociala medier berättar Fredrik Pallin konkreta hur du som företagare kan börja använda sociala medier för opinionsbildning, omvärldsbevakning, försäljning och mycket mer. Läs hos Adlibris/Bokus.


Publicerat

i

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

3 svar till ”2 appar för att lägga text på Instagram-bilder”

 1. Profilbild för Kenneth

  Tusen tack!
  Word swag funkar perfekt för mina behov )

  1. Profilbild för Laura
   Laura

   Håller med om att word swag. Det funkade jätte bra för att få snygg text på mina instabilder. Det blir snygga bakgrundsbilder till telefonen också.

   1. Profilbild för socialmedianerd.se
    socialmedianerd.se

    Även fast vi skrev artikeln 2019 så är Word Swag ett av de bästa alternativen, fortfarande. Men många alternativa appar jobbar på att erbjuda prenumerationsmodeller (som allt och alla andra) där man betalar en fast avgift i månaden för att kunna använda full funktionalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *