Filtrera bort rasism och sexism från nätet

Rasism, sexism, homofobi och våld är tyvärr någonting som förekommer allt för ofta på Internet och i sociala medier. Skolor försöker att informera och utbilda unga i hur man beter sig digitalt och vilken skada påhopp kan ge. Det finns även flertalet organisationer och eldsjälar som arbetar med att förebygga det digitala våldet som sätter djupa spår i våra själar.

Soothe är ett tillägg för webbläsaren Google Chrome som möjliggör filtrering av hat på nätet, där användaren själv bestämmer vad som ska censureras. Är du trött på att se uppbubblad sexism och rasism och har svårt att inte besvara hatet kan tillägget vara räddaren i nöden.

Om du själv utsätts för näthat, ung som gammal, rekommenderas det att du läser Polisens sida om näthat med bra länkar vidare för vilka lagar som gäller samt hur du kan få stöd och hjälp.


Nyhetsbrev om sociala medier


Publicerat

i

sorterad som


Instagramification: Making sure millenials and Gen Zers have a reason to come into… stores with state-of-the-art interior design as a backdrop to artsy Instagram posts. Persuading them to buy is step two.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *