Facebook Paper tar sig an Flipboard

Facebook tar upp kampen mot Google och Flipboard

Facebook tar upp kampen mot jätten Google och den populära tjänsten Flipboard. Facebooks grundare Mark Zuckerberg tror att Facebook kan bli en bättre sökmotor än Google, men att det kommer ta tid. En sisådär 10 år.

Mark har poängterat att Facebook har ett större ”index” av data än någon annan sökmotor och att sökningarna kommer ske genom Facebooks Graph Search, deras sökmotor. Sökfunktionen kommer rulla ut på mobila enheter så att användare kan ställa sina frågor med hjälp av röstkommandon. Om du läser igenom artikeln på Business Insider så har Marks uttalande dissekerats ganska bra. Att han kallar andra sökmotorer – sökmotorer för webben. Att Facebook skulle ha så pass mycket mer data kring våra beteenden, vad vi gillar och vad vi är intresserade. Data som inte Google har. Så här förklaras tanken med Graph Search:

Tweet: Kommer Facebook skapa en bättre sökmotor än Google med Graph Search? http://goo.gl/84EGll

Facebook Paper lanseras den 3:e februari. Initialt ser det ut som Flipboard fast att det bygger endast på ditt nätverk på Facebook och, precis som med Flipboard, kan man skapa egna berättelser/tidningar:

Lär dig analysera, publicera, annonsera med hjälp av Facebook guiden. En gratis guide om Facebook som uppdateras ständigt med nya resurser. Vill du prenumerera på bloggen om sociala medier? Här är RSS-länken.

Personligen så tror jag inte på Facebook Paper. Jag använder Flipboard där jag kan välja exakt vad jag vill kunna läsa och genom att koppla ihop kontot med Facebook så får man en digital tidning över vad som händer i ens egna Facebooknätverk. Idén bakom Facebook Paper är säkert bra, men det känns som att man lanserar någonting som redan finns på marknaden och, samtidigt, tar man bort funktioner som finns i den konkurrerande tjänsten.

Dela på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *