in instagram, sociala medier

Att underhålla sin närvaro i sociala medier kan vara väldigt tidskrävande. Många företag har inte dedikerad personal som ska arbeta löpande med sociala medier och då kan det vara effektivt att automatisera så mycket som möjligt för att få enklare rutiner på plats.

Jag arbetar själv delvis med min arbetsgivares sociala medie-profiler, mest för att det är förväntat att ett företag ska finnas tillgängligt och även visa vad som händer på och kring företaget. Vi har inte någon genomarbetat strategi utan använder sociala medier som en möjlighet att visa vad vi gör, hur vi gör det och när vi hittar på roliga saker tillsammans. Främst syftet är att skapa ett intresse hos människor som kan tänkas anlita oss eller rekryteras för att bli en medarbetare.

Koppa Instagram till andra sociala kanaler

Med IFTTT (If This Then That) kan du koppla ihop Instagram så att dina instabilder publiceras per automatik i kanaler som Twitter, Facebook, Pinterest och Tumblr.Vill du endast publicera dina instabilder till Pinterest så ska du använda denna IFTTT-lösning. För konsultlådans räkning där jag arbetar så utgår vi främst från Instagram. Vi har sett till att merparten av anställda har tillgång till Instagram för företaget och uppmanas att publicera bilder.

Så fort en instabild publiceras så snappas den upp och publiceras på vår Facebooksida och vår Twitterprofil. Närvaro i tre sociala medie-kanaler, till priset av att hantera en (1). Sedan är det upp till mig att få notiser om någon kommenterar det som postats. Det är alltid bra att ha en dedikerad person som ska hantera kommentarer, så inte alla springer iväg och svarar samtidigt.

Fler automatiserade Instagram-kopplingar


Nyhetsbrev om sociala medier


Lämna en kommentar

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.