in google+, sociala medier

Hangout med Google+ i Palo Alto

För ungefär en vecka sedan så satt jag klockan 01.00 en måndag i en Google Hangout med utvecklarna bakom Google+ för iOS. Syftet med hangouten var att ge feedback, komma med synpunkter och påverka hur appen fungerar och ska fungera.

Det var en trevlig hangout, dock inte så matnyttig som jag hade hoppats. Men ett bra initiativ som kan utvecklas, helt klart.

Det som togs upp var bland annat hur iOS-appen mer eller mindre låser sig när man skriver en mention (+:ar någon), att man ska kunna redigera kommentarer och poster, enklare starta hangouts via mobilt och administrera företagssidor direkt i appen. Teamet på Google vet om svagheterna med appen och arbetar på det. Tydligen är det tekniskt svårt att få till administrationen av Google+sidor, men det är prioriterat och en funktion som är på väg.

Google håller också på och experimenterar med en app för iPad. ”Stay tuned” med ett leende var budskapet. Precis som att poster ska autosparas, utifall man lämnar appen och sedan går tillbaka till publiceringsläge.

Funktioner som fortfarande saknas för mig personligen är integrering med exempelvis Instapaper. Google+ innehåller extremt mycket bra artiklar som nu måste öppnas upp i Safari och sedan sparas till Instapaper för att sedan stänga sidan i Safari och backa tillbaka till Google+. För att inte nämna notifieringar direkt i cirkelvyn (se bilden). Det känns rätt så puckat att behöva lämna cirklarna för att se om man fått svar, eller appen för att se något nytt att agera på.

Vad tycker du om Google+ i din iPhone eller iPad?

Lämna en kommentar

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.