in digitalt

En RSS-läsare är bra för själen

Alla har inte förstått eller bara inte kommit igång med att prenumerera på RSS-flöden. Det betyder att du kan i praktiken prenumerera på vilken webbplats eller blogg som helst och slippa surfa in för att få samma innehåll presenterat om och om igen. Det är dock farligt att börja använda sig av en RSS-läsare och samla ihop nyttigt och intressant material. Du kan bli beroende.

Ska du nu ta risken att bli beroende, rekommenderar jag Google Reader. Gratis, alltid tillgängligt och anpassat för alla typer av plattformar. Om du sitter på Mac, PC, iPhone, Linux, Android – ja allt mellan himmel och jord. Jag låter Google själva förklara hur det fungerar:

Så här ser härligheten ut:

Vill du steget vidare så rekommenderar jag Reeder. Den finns för iPhone, iPad och kommer inom kort till Mac. Jag har en betaversion att testköra på burken och är mer än nöjd. När jag läser någonting intressant så vill jag gärna dela med mig av den informationen eller spara till senare. Med Reeder kan du använda många fiffiga tjänster (läs nedan).

Du kan skriva en anteckning och dela med dig mot Twitter, mot Google Reader där man kan följa varandra, spara och sortera ett inlägg direkt mot Delicious, Instapaper m.fl. Se bilden nedan.

Om du inte använder en RSS-läsare så tycker jag att det är dags att börja. Du sparar enormt med tid och missar inget som kan ge dig ny kunskap, insikt eller skratt. Det är bra för själen, utan tvekan.

Inlägget skrivet på uppmaning av Martin Elofsson, antibloggen.se, som stod i valet och kvalet av att använda RSS-läsare.

Lämna en kommentar

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Jag kan inte mer än instämma. Att använda en RSS-läsare sparar otroligt mycket tid på så vis att man aldrig behöver besöka bloggar regelbundet för att leta efter uppdateringar, utan dessa kommer raka vägen till min dator. Nackdelen är att man lätt samlar på sig bloggar som är halvbra. Nyligen sorterade jag bort hela 100 (!) bloggar vilket tog mig ner på 500 prenumerationer vilket fortfarande är på tok för mycket. Så var aktsam med vad du egentligen börjar prenumerera på.

 2. Jag visste att google reader fanns, men såklart har jag ju totalt missat vad man egentligen har den till. Men man lär sig ju nya saker var dag =)
  Väldigt behändligt och nu borde man ju vara ständigt uppdaterad!
  Kanonbra skrivet Per!
  Enda jag har att klaga på, som inte har något alls med dig att göra, är dom fula flödena som blir från blogg.se. Bilder och text vill oftast inte hänga med, utan man måste klicka fram inläggen direkt på bloggen. Antar att felet ligger hos blogg.se?

Webmentions

 • RSS-läsare | Sp3a februari 18, 2011

  […] Ni kan googla RSS-läsare och det finns olika varianter. Här är kan Ni läsa en bloggare som skriver om just detta och att En RSS-läsare är bra för själen […]