Den digital sfären blir allt mer accepterad och förankrad i vår tillvaro. Om du driver kvarterets café, ett internationellt IT-bolag eller är den Svenska Säkerhetspolisen så är det hög tid att se vad digitalt och då framförallt sociala medier, kan göra för dig. SÄPO har tagit sina första steg ut på Twitter och rört om i den digitala grytan genom att vara lite för transparenta och kaxiga, i mångas tycke, i det offentliga rummet.

Detta är Säkerhetspolisens officiella Twitterkonto. Kontot är bemannat vardagar kl. 9 – 17 och hanteras av Kommunikationsenheten.

Säkerhetspolisen på Twitter:

SÄPO på Twitter följer dig

Jag välkomnar SÄPO ut på Twitter även om många reagerat negativt på humorn och Säkerhetspolisens första steg på Twitter.

Få nya poster om sociala medier och Twitter direkt till din inkorg: skriv in din epost nedan för nya poster, tips och länkar om sociala medier

Annons: Hela historien bakom Twitter har hittills aldrig berättats. Det är ett drama om svek och vänskap, maktspel och intriger, när grundarna gick från vanliga ingenjörer till förmögna kändisar. Här får läsaren en inblick i vad som hände bakom scenen när Twitter började växa och ta fart. Nick Bilton skildrar insiktsfullt de fyra hackarna som byggde det framgångsrika företaget på bekostnad av sin vänskap. Läs mer om boken här.