SÄPOs twitterkonto

SÄPO på Twitter

Den digital sfären blir allt mer accepterad och förankrad i vår tillvaro. Om du driver kvarterets café, ett internationellt IT-bolag eller är den Svenska Säkerhetspolisen så är det hög tid att se vad digitalt och då framförallt sociala medier, kan göra för dig. SÄPO har tagit sina första steg ut på Twitter och rört om i den digitala grytan genom att vara lite för transparenta och kaxiga, i mitt tycke, i det offentliga rummet.

Detta är Säkerhetspolisens officiella Twitterkonto. Kontot är bemannat vardagar kl. 9 – 17 och hanteras av Kommunikationsenheten.

Missförstå mig rätt nu. Jag är relativt polisiär av mig men tweets som nedan ger mig en olustig känsla när vi lever i en tid då vi är övervakade, länder spionerar på varandra och lyssnar av samtal åt höger och vänster.

SÄPO på Twitter följer dig

Jag välkomnar SÄPO ut på Twitter, men humorn tycker jag inte riktigt passar eftersom vi ständigt ser och läser i media hur människor övervakas och hur få organisationer (och länder) som följer sina egna satta regler.

Läs mer i Twitter guiden hur du kan analysera, spåra, mäta och använda Twitter till dess fulla potential. Vill du prenumerera på bloggen om sociala medier? Här är RSS-länken.
Dela på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *